Avrupa Merkez Bankası (ECB), 12 şubatta yapılacak olan Gençlik Diyalogu kapsamında gençlerin sorularını cevaplayacak. Facebook ve Twitter platformlarından sorularını sorabilecek olan gençlere banka tarafından Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında soru sorabilecekleri bildirildi.
Avrupa Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinden dün yapılan açıklamada, Twitter ve Facebook kullanıcıları başkan Mario Draghi’ye küresel ekonomik kriz, Avrupa ekonomisi ve kripto para birimleri ile Blockchain teknoloisi hakkında soru sorabileceklerini duyurdu.
Soru sormak isteyenler, 23 Ocak’a kadar Twitter ve Facebook yoluyla sorularını sorabilecek. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, seçilen soruları 12 Şubat’ta yapılacak oturumda yanıtlayacak.
Oturumun başlangıcı olarak Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin’in geleneksel para birimlerine uygun bir alternatif olabilir mi? adlı bir Twitter görüş anketi başlattı. Banka tarafından yapılan anket, 24 saat içinde 15.500’den fazla katılım ve yanıt aldı.
Avrupa’da Günlük Hayatta Bitcoin Kullanımı
2017’de başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para birimlerinin rekor düzeyde değer kazanmasıyla beraber dikkatleri üzerine çekti. Basın ve medyada sık sık haberlerinin yapılması sonucunda Bitcoin ve diğer dijital para birimleri Avrupa’daki kabulünü arttırdı, 2017’ye ilişkin mevcut istatistiksel verilere göre Bitcoin, Avrupa ülkelerinde günlük hayatta ödeme yöntemi olarak kullanımının hala çok az olduğunu gösteriyor.