Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tether’ı Ruslara karşı yaptırımda bulunmaya çağırdı. Barış için bunun gerekli olduğunu belirten Federov, Rusların bu kripto para birimiyle para ticaretlerine devam ettiğini düşünüyor.
Tether’ı (USDT) Ruslara karşı yaptırıma çağıran Ukraynalı bakanın bu paylaşımı yüzlerce kişi tarafından beğenildi. Ancak Tether tarafından bu çağrıya henüz olumlu yada olumsuz bir cevap gelmiş değil.
Yapılan paylaşımın ardından kripto para yatırımcıları ve destekçilerinin bir kısmı bakana tepki gösterdi. Kripto paraların herkes için ve özgürce kullanılabilecek bir alan olduğunu belirten yatırımcılar bu düşüncenin yanlış olacağını aktardılar. Çağrının Tether tarafından uygulanmasının ise özellikle merkeziyetsizlik düşüncesini yok edeceği düşünülüyor.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmaya başlamasıyla birlikte sabit değerli token projelerine olan ilgi artmış durumda. Bunlardan en popüleri olan Tether (USDT) için de yine son günlerde kullanımda ciddi bir artış mevcut. Yatırımcılar USDT ile varlıklarını dolara dayanaklı olacak şekilde korumaya alırken yasaklara takılmadan birbirlerine para da gönderebiliyorlar. Bu yüzden büyük bir kolaylık sağlayan sabit değerli token projelerinin bir ülke veya kesimi yasaklamalarına ne tür bir yanıt verileceğini hep birlikte göreceğiz.
İsrail Merkez Bankası’ndan Kripto Para Sektörüyle İlgili Yeni Taslak
Haber Coin – Coin Haberleri Coin Haber / Bitcoin Haberleri / Kripto Para